Ботев успя да победи временния лидер в елита - ЦСКА 1948 у дома с 2:0 и двата гола за пловдивчани вкара голмайсторът на тима Антоан Бароан. Това беше втори успех за "канарчетата" от началото на сезона.

Двата отбора излязоха с фланелки в призив за помощ за пострадалите от наводненията в Карловско. През целия мач на електронното табло на стадиона вървеше призив за помощ - DMS Karolovo 17 777. В базата бяха поставени и кутии за дарения. 

В 22-та минута Херман стреля, топката се удари в Бароан, но като по чудо не влетя в мрежата на ЦСКА 1948. 

В 26-та минута след центриране от корнер топката достигна до Ангел Бастунов, който отблизо прати топката над вратата.

В 39-та минута след грешка в отбраната на Ботев Кирилов се озова сам срещу Ханкич и вратарят на Ботев спаси. Съдията свири фаул чак, с което си навлече гнева на феновете, футболистите и треньорите на Ботев. 

В 45-та минута Ботев получи дузпа, първо Генев центрира, а Бароан направи уникален пропуск, след като не успя да засече с глава добре центрирането. Малко по-късно обаче Брахими беше фаулиран в наказателното поле от Стив Фуртадо и Драгомир Драганов получи дузпа, която Антоан Бароан превърна в гол - 1:0.

В 48-та минута Ботев успя да удвои, пас на Етоо намери Ману, който напредна излезе сам срещу Наумов и подаде към Бароан, който на опразнената врата вкара за 2:0. 

В 55-та минута Чочев стреля с глава след като засече центриране от корнер. 

Последва и шут на Джонатан, който беше спасен от Ханкич.

В 59-та минута гостите стигнаха до най-чистото си положение в двубоя, първо Хелитон стреля след изпълнение на корнер, а Ханкич спаси, а в същата ситуация само секунди по-късно се случи и удар на Охене, който Ханкич успя да избие. 

В 62-та минута Бароан изпусна страхотна възможност, той открадна топката и се озова сам срещу Наумов, но вратарят успя да спаси и топката излезе в корнер. След изпълнение топката стигна до Ману, който стреля, но над вратата.

В 64-та минута удар на Колев премина над вратата.

Последва и контра за Ботев, при която Бароан изведе Ману, който напредна и стреля, но Наумов спаси. 

В 66-та минута опасно центриране на Джонатан беше засечено с глава от Чочев, но Ханкич направи страхотно акробатично спасяване и успя да запази вратата си суха. 

В 69-та минута бомбен шут на Етоо беше избит от Наумов, а малко след това и Брахими стреля, но вратарят на гостите улови. 

В 77-та минута Ману излезе сам срещу Наумов и подаде към Мертенс, който вкара на опразнената врата, но голът беше отменен заради засада. 

В 81-та минута Колев стреля с глава, но Ханкич улови.

В добавеното време Алекс Колев стреля над вратата след изпълнение на фаул. 

С победата Ботев събра 7 точки и е на 13-а позиция, а ЦСКА 1948 продължава да е лидер с 20 точки. 

Следващият петък Ботев гостува на Спартак Варна. 

Ботев: Хидает Ханкич, Роберто Пунчец, Самуел Супрайен, Виктор Генев (Николай Минков 87 мин.), Рой Херман, Джеймс Етоо, Реда Рабей, Мохамед Брахими, Дилан Мертенс (Димитър Тонев 79 мин.), Елвис Ману, Антоан Бароан (Джаспър ван Хертъм 70 мин.)

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Стив Фуртадо, Реян Даскалов, Хелитон, Ангел Лясков (Александър Колев 52 мин.), Ивайло Чочев, Георги Русев (Марио Топузов 46 мин.), Карлос Охене, Парвиз Умарбаев (Октавио 61 мин.), Радослав Кирилов (Денислав Александров 68 мин.), Ангел Бастунов (Джонатан Перейра 52 мин.)