Ботев Пловдив гостува на Ботев Враца в среща от efbet Лига. Мачът е днес от 17:15ч. на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Тази среща ще е първата във футболния ни елит от 21 март. Първенството имаше сериозна пауза заради световните квалификации и заради изборите. 

Мачът е много важен и за двата отбора, които могат да избегнат участие в последната четворка, която ще се бори за спасение. 

В момента в класирането Ботев е десети с 21 точки, а врачани са 13-ти с 18. Отборите от 7 до 10 място се спасяват и ще играят за седмото място, което дава бараж за Лига Европа, а тимовете от 11 до 14-то място ще се борят за оставане, като само победителят в групата се спасява, вторият ще играе бараж с третия от Втора лига, а 13-я и 14-я ще изпаднат.

В последния си мач в първенството Ботев направи 0:0 като гост на Етър, а съименниците им Враца загубиха от ЦСКА с 0:1.

В първия мач между двата отбора през този сезон Ботев Пловдив победи като домакин с 2:0 своите съименници. 

В Ботев Пловдив има много кадрови проблеми. С коронавирус е целият треньорски щаб на тима треньор Валентич, неговите помощници Стефан Стоянов, Сърджан Проданович и анализаторът Кристиан Тиритиело. С коронавирус са и играчите Мишел Еспиноса и Салиф Сисе, наказани са голмайсторът Атанас Илиев и Димитър Тонев, а трайно контузен е Тодор Неделев. Хубавата новина е завръщането в групата на Кристиан Добрев, който също беше трайно контузен.

В отсъствието на щаба Ботев ще бъде воден на треньорите от школата Милен Кунчев и Георги Онов. 

Съдия на двубоя ще е Иво Андреев. 

Вероятни състави: 

Ботев Враца: Красимир Костов, Атанас Зехиров, Костадин Ничев, Венцислав Керчев, Мартин Николов, Даниел Гаджев, Аласан Н'Диай, Даниел Генов, Чавдар Ивайлов, Петър Атанасов, Валери Домовчийски

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Марио Младеновски, Станислав Работов, Филип Филипов, Кевин Янсон, Славчо Шоколаров, Реда Рабей, Емануел Току, Маркиньос