Младият нигерийски талант Олусегун Олакунле обяви, че е подписал двугодишен договор с Ботев Пловдив. Той пристига при „канарчетата“ от датския Фремад Амагер, като трансферната сума по сделката не е разкрита. 19-годишният футболист потвърди своя трансфер в българския отбор пред Нигерийската информационна агенция.

Олусегун Олакунле разкри, че чака да му бъде издадена виза, за да може да се присъедини към Ботев Пловдив, като това трябва да стане до края на 2021 година.

Олакунле ще играе до края на календарната година като преотстъпен във ФК Краснодар.

„Това е страхотен ход за мен, изкачването на друго ниво и съм толкова развълнуван. Надявам се да успея да се адаптирам много бързо към по-високото ниво на европейския футбол“, коментира Олакунле.

Прави впечатление, че той е играл и за другия отбор на собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич – руския Виста преди да премине във Фремад Амагер. В датския тим изиграва 34 мача и вкарва девет гола във всички турнири през миналия сезон.

Олакунле е част от националния отбор на Нигерия до 17 г. по време на световното първенство в тази възрастова група в Бразилия през 2019 г. Той дори бележи гол срещу Нидерландия на осминафиналите, но тимът му отпада след загуба с 1:3.

19-годишният нигериец може да играе като дясно крило и втори нападател.