Ботев записа пето поредно равенство и 11-я си мач без загуба в шампионата на Първа лига. Канарчетата направиха 0:0 като гости на коравия тим на Черно море под проливния дъжд на стадион „Тича“ във Варна. Двата тима изиграха напрегнат и интересен мач, въпреки лошите условия, имаха своите възможности, претендираха и за дузпи, но в крайна сметка равенството бе най-справедливия изход от двубоя. А старши треньорът на жълто-черните Николай Киров има да решава сложни ребуси в нападението, което трудно бележи голове в последните срещи.

През първото полувреме Ботев овладя средата на терена и наложи надмощие, но атаките се разбиваха някъде пред границата на пеналта. Виана имаше две-три по-удобни ситуации, но не успя да ги отиграе добре. Канарчетата се опитваха да залагат на техника на тежкия терен, но невинаги им се получаваше. Имаха и претенции за дузпа за игра с ръка на Сукуп в наказателното поле, но реферът прецени, че действията му нямат умисъл. Към края на полувремето домакините вдигнаха оборотите и организираха две-три атаки към вратата на Чворович. Най-напред Кузма проби отдясно и върна към Мариян Огнянов, който се подхлъзна и не можа да нанесе удар. След това Георги Илиев тресна гредата с удар с глава след центриране отдясно. Преди почивката канарчетата трябваше да се лишат от услугите на своя ас Тодор Неделев, който се контузи и трябваше да излезе от игра.

С темпото от края на първото полувреме започна и второто, като в 58-та минута Ботев пропиля златна възможност да открие резултата. Ндонгала бе изведен отлично по левия фланг, перфектно намери връхлитащият в пеналта Виана, но ударът на бразилеца не бе достатъчно силен и бе отразен от вратаря на Черно море. В 72-та минута бе ред на Чворович да се прояви. Вратарят на Ботев спаси сигурен гол след удар на Антон Огнянов, който получи една топка отдясно, измъкна се от двама защитници и отправи удар отблизо. В следващата атака и домакините претендираха за дузпа. Хасани нахлу в пеналта, Балтанов се опита да избие, но не успя да играе с топката. Реферът Николай Йорданов и в този случай прецени, че няма основание за 11-метров наказателен удар.

До края мачът продължи да бъде двуостър, с атаки и към двете врати, но без повече чисти положения.

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Михайлов, 5. Станчев, 6. Цветков, 15. Александров, 19. Миланов, 21. Илиев, 22. Огнянов, 23. Хасани, 29. Кузма, 73. Сукуп, 81. Огнянов

БОТЕВ ПД: 99. Чворович, 2. Панов, 70. Димов, 23. Минев, 24. Марин, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Виана, 29. Ндонгала