Ботев ще опита да победи за първи път през сезона от своя пети опит днес. "Канарчетата" гостуват в Пазарджик на Хебър, а срещата стартира в 19:00ч. на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

Пловдивчани започнаха много лоша първенството и имат 2 равенства и 2 загуби от началото на сезона, а Хебър записа победа, две равенства и една загуба. 

В миналия кръг Ботев пак не успя да победи на Колежа и загуби от Арда с 0:2, а Хебър измъкна точка от ЦСКА 1948 като гост - 1:1. 

В класирането Ботев е 14-ти с 2 точки, а Хебър е девети с 5 точки. 

В групата на Ботев се завърна Станислав Работов, който поради контузия не игра в последните 4 мача на тима. Най-вероятно няма да се рискува с него от първата минута и той ще започне от пейката. Наказан за тази среща е Антониа Перера, а контузии продължават да лекуват Атанас Чернев и Мохамед Брахими.

Съдия на двубоя ще е Георги Давидов.

Вероятни състави: 

Хебър: Матвей Игонен, Николай Николаев, Мартин Михайлов, Лазар Марин, Роберт Мазан, Георги Вълчев, Атанас Кабов, Карлос Охене, Ангел Бастунов, Октай Хамдиев, Георги Николов

Ботев: Даниел Кайзер, Николай Минков, Йонас Там, Константинос Балояни, Самуел Акере, Джеймс Етоо, Уме Емануел, Точукву Нади, Янис Карабельов, Красиан Колев, Мартин Секулич