Ръководството на "Ботев" (Пд) иска от община Пловдив да бъде подписан анекс към договора за ползването на клубния стадион, в който да бъде посочен срок от 3 години за това.

Това се случва в следствие на писмо от Пламен Райчев за премахване на феншопа на стадиона. Във фенгрупите на Ботев беше пуснато писмото преди няколко часа и феновете бяха бесни на искането.

Ботев направи феншоп на стадиона малко преди официално да се завърне на стадиона

Към момента клубът провежда там своите тренировки и мачове по решение на Общинския съвет, в което е записано, че ще бъде така "до провеждане на процедура за дългосрочно ползване на имота съобразно действащото законодателство". 

Мотивите за искането са, че без изрично упоменат срок в споразумението счетоводно няма как да бъдат признати за разходи инвестициите, които ПФК  "Ботев" прави на стадиона. Затова и се предлага двете страни да парафират контракта, според който "жълто-черният" клуб ще ползва Колежа 3 години, считано от датата на подписването му или до процедура за предоставянето на имота за ползване съгласно Закона за физическото възпитание и спорта. След изтичането на този срок и при липса на успешно проведена процедура за предоставянето на имота срокът на настоящото споразумение се удължава на 10 години. Добавя се нов член 13 в споразумението между общината и клуба от 21 април със следния текст: "Страните се споразумяват направените от ПФК "Ботев" подобрения на стадиона да са за сметка на клуба и включват действително извършените и трайно прикрепените към имота подобрения, като община Пловдив не дължи заплащане на същите. Анексът влиза в сила от датата на неговото подписване."

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Райчев предлага на общинските съветници да одобрят това споразумение. Към момента клубът плаща месечна такса в размер на 5549 лева. "Ботев" (Пд) е внесъл и гаранция от 20 000 лева.