Ботев победи с минималното 1:0 датския Вейле и записа първа победа в контролите си. “Канарчетата” показаха добра игра, но като цяло двубоят не предложи много положения пред двете врати. Единственото попадение вкара Видев в 35-ата минута. През втората част датчаните натиснаха, но така и не стигнаха до гол. Българският халф Стефан Велев, който играе за Вейле, не взе участие в днешния двубой. За Ботев аут пък беше Ивелин Попов, който получи почивка. 

Двубоят започна спокойно и в не особено високо темпо. Двата тима опитваха да организират атаки, но така и не се стигна до нещо опасно през първите минути.

В 35-ата минута родният тим успя да открие резултата с може би първото положение в срещата. След изпълнение на ъглов удар топката бе отклонена на близката греда и така тя стигна до Видев. Бранителят с атрактивен удар от въздуха успя да прокара кълбото покрай Векич и да отбележи за 1:0.

В края на полувремето Игонен трябваше да показва на два пъти рефлекси, за да избие удари на противникови футболисти и да запази преднината на своя тим.

През втората част Вейле натисна Ботев и е бе доста по-активният тим. До 58-ата минута датчаните дори на два пъти отбелязаха гол, но и при двете ситуации имаше засада и попаденията не бяха зачетени. Натискът на тима от Дания продължаваше и в 84-ата минута футболист в червено можеше да засече на празна врата центриране отляво. За щастие на “канарчетата” обаче нападателят на Вейле се размина с кълбото.

Така Ботев записа първа победа в контролите си. Следващата проверка на "канарчетата" е на 1 февруари срещу руския Рубин. 

БОТЕВ 1:0 ВЕЙЛЕ

1:0 Видев (35)

Стартови състави:

Ботев: 84. Игонен, 18. Папазов, 2. Видев, 44. Диабате, 30. Балтанов, 88. Колев, 6. Мертенс, 17. Минков, 16. Акере, 42. Нвачукву, 93. Николов;

Вейле: 12. Игор Векич, 4. Оливе Провстгаард, 5. Давид Колина, 6. Раул Албентоса, 8. Азер Бусуладич, 9. Герман Онугкха, 14. Томас Гунделунд, 17. Димитри Емануилидис, 34. Лундрим Хетеми, 37. Кристиан Гамелгард, 52. Андреас Томашели.