Ботев пак загуби и утежни положението си

Тимът не успя да се възползва от загубите на Славия и Етър

Пловдив 20.04.2021 22:24 2888 2
Ботев пак загуби и утежни положението си

Ботев загуби с 0:1 гостуването си на Черно море във Варна и утежни положението си. Тимът продължава да е извън последните четири отбора, които ще се борят за оставането си в елита, но в понеделникът тимът приеме на Лудогорец. 

Още в третата минута Черно море имаше много добър шанс открие. След разбъркване от корнер Стефан Станчев стреля, но Аргилашки успя да спаси. 

В 10-та минута Зе Гомес отправи удар, който срещна гредата. 

В 18-та минута Ботев допусна гол, след като Касми се разходи по границата на наказателното поле и никой от Ботев не успя да го спре. Халфът си нагласи топката за изстрел и не остави шансове на Аргилашки с удар от границата на пеналта - 1:0.

В 25-та минута Ботев се възползва от грешка на вратаря на Черно море, който увисна и остави вратата си празна, но ударът на Атанас Илиев беше изчистен с глава от играч на домакините малко преди голлинията. 

В 40-та минута удар на Касми премина над вратата. 

В 48-та минута Атанас Илиев успя да отправи изстрел след корнер, но топката срещна гредата. 

В 76-та минута Аргилашки спаси удар на Родриго. 

С поражението Ботев остана 10-и с 24 точки. Тимът не успя да се възползва от загубите на Славия и Етър днес и да се спаси. 11-и са Ботев Враца с 22, толкова има и Славия на 12-то място, а 13-и е Етър. Монтана е с два мача по-малко и е на последното място с 19 точки. 

Така в последния кръг ще стане ясно кой отбор ще се спаси и ще отиде да играе за класиране за бараж за Лига Европа и кой ще отиде в групата, която ще се бори за спасение. 

В понеделник Ботев посреща Лудогорец.

Черно море: Георги Георгиев, Стефан Станчев, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Родриго Енрике, Файсел Касми (Леонардо Андраде 47 мин.), Исмаил Иса (Родриго Абреу 82 мин.), Зе Гомеш (Павел Георгиев 72 мин.)

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Марио Младеновски, Виктор Генев, Филип Филипов, Кевин Янсон, Славчо Шоколаров, Емануел Току, Мите Цикарски (Кристиан Добрев 79 мин. (Бисер Бонев 89 мин.), Атанас Илиев, Салиф Сисе

Изпрати новина