Ботев Пловдив записа 6-ти мач без победа, след като завърши 1:1 с Берое в Стара Загора. „Канарчетата” изпуснаха победата, като допуснаха изравняване на резултата в 92-та минута.  През целия двубой „жълто-черните” имаха по-добрите ситуации, но така и не успяха да „убият” мача по-рано.

Ботев излязоха напред след гол на Антоан Бароан в 50-тата минута, а в даденото от съдията продължение с топовен удар Тунгара изравни.

Срещата стартира под дъжда в Стара Загора, а първият хубав шанс бе на сметката на Ботев. В четвъртата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на Самюел Супрайен да отнеме, след което изведе в наказателното Елвис Ману, а бившият играч на Лудогорец шутира по тревата, но на сантиметри от лявата греда на Иван Караджов.

В първите минути играчите на гостите опитаха да наложат натиск и по-често се задържаха в половината на Берое. В 15-ата минута Роеи Херман отправи много интересен изстрел от централния кръг, като опита да прехвърли Караджов, но топката премина над напречната греда.

В 33-ата минута Серкан Юсеин центрира отляво в наказателното поле, а на далечната греда Димитър Стоянов овладя и шутира силно, но над вратата.

Две минути по-късно гостите разиграха през центъра, а Реда Рабей опита удар пред дъгата на наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда на Караджов.

Минута след това Ботев имаше чудесен шанс да открие резултата. Рабей изведе Ману отляво в наказателното поле, а нападателят финтира Стилиян Николов и след това шутира в близкия ъгъл, но Караджов изби в ъглов удар. След центрирането от корнера Роберто Пунчец отклони на първа греда топката в тялото на Николов и тя се запъти към вратата на Караджов, който обаче успя да реагира и да спаси. Впоследствие топката беше изчистена.

Пет минути след началото на второто полувреме Ботев успя да открие резултата. Рой Херман беше изведен на десния фланг, нахлу в наказателното поле и преодоля последователно Димитър Пиргов и Рука, след което стреля, но Караджов изби. Последва добавка обаче на връхлитащия в пеналтерията Бароан, който реализира във вратата с хубав удар - 0:1.

В 55-ата минута гостите бяха много близо и до второ попадение. Рабей комбинира на десния фланг с Херман, който влезе навътре, нагласи си топката и отправи чудесен фалцов удар с левия крак пред наказателното поле, а топката се отби от дясната греда на „замръзналия“ на място Караджов.

Три минути след това Димитър Стоянов реши да стреля от далечна дистанция и бе точен, но право в ръцете на Ханкич. Това бе и първият точен изстрел за домакините.

В следващите минути домакините взеха превес и на няколко пъти застрашиха вратата на своя опонент след статични положения, но така и гол не падна.

Дванадесет минути края на редовното време пред Дилан Мартенс се откри сериозна пролука за изстрел фронтално срещу вратата в дъгата пред наказателното поле, но Караджов внимаваше и изби в корнер.

До края на срещата Ботев имаше няколко добри ситуации, при които да реши мача, но така и не съумя да ги реализира.

В 92-ата минута с топовен удар Тунгара от близо 20 метра разстреля вратата на „канарчетата”, с което двата тима разделиха „точките”

Берое: Иван Караджов, Димитър Пиргов, Димитър Стоянов, Руи Чавес, Серкан Юсеин, Луизиньо, Абубакар Тунгара, Стив Траоре, Абел Анисе, Стилия Николов, Симеон Мечев 

Ботев: Хидайет Ханкич, Рой Херман, Па Конате, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Емануел Току, Антоан Бароан, Елвис Ману