Ботев отбеляза 121 години от рождението на една от първите си големи легенди - Никола Щерев - Старика. Той носи първата шампионска титла на клуба през 1929г., когато отбелязва победния гол срещу Левски при успеха в София с 1:0, а след това е сред основателите на Детско юношеската школа на Ботев.

Ето какво написаха от клуба:

В историята на всеки един значим футболен клуб или обществена организация има личности, допринесли в най-голяма степен за тяхното утвърждаване и развитие.

За нашия клуб една от най-значимите и ярки фигури без съмнение е легендарният Никола Щерев, роден на този ден (13 март) през далечната 1903г.

Старика, както всички ботевисти го наричат, е двигател в развитието на клуба в ранните години от неговото съществуване. Делата му оставят дълбока диря в “жълто-черната” хроника, а името му се превръща в паметно за историята на клуба.

Никола Щерев се присъединява към “жълто-черните” през 1917 г., като преди това играе в отбора на “Бай Ганьо” от Съдийския квартал. В дългогодишната си спортна кариера Старика участва в над 100 официални срещи за Ботев Пловдив за градско и областно първенство на Пловдив, и държавно първенство на България. Шампион и носител на Купата на България за 1929г.

Никола Щерев е и човекът, създал и легендарната футболна школа на Ботев Пловдив. Изпратен на треньорски курс през 1924 година във Виена, завръщайки се от Австрия организира и започва да води тренировките на подрастващите формации. Неговата работа дава резултат през паметната за всички "жълто-черни" сърца 1929 година, когато Ботев става шампион, а в състава му е пълно с момчета от създадените от Старика юношески формации.

На 3 октомври 2023г. на изискана церемония и в присъствието на стотици привърженици, ветерани и общественици, ПФК Ботев Пловдив официално преименува своята база на името на легендарния Никола Щерев – Старика. Знаковото за нашия клуб събитие се състоя именно на 3 октомври – паметна дата за всички ботевисти, на която преди 95 години „жълто-черните“ печелят своят първа шампионска титла. Първа не само за Ботев, но и за Пловдив.

Каквото и да кажем за Никола Щерев не би могло да опише или преразкаже неговия принос към нашия клуб - от създаването на детско-юношеската школа на клуба, през победния гол срещу Левски от 1929г. в София, благодарение на който Ботев става за първи път шампион в своята история, издигането на клубния имидж, внедряването на редица спортове под името Ботев.

Легендите не умират!