Ботев обяви, че Алексей Киричек е новият изпълнителен директор на Ботев. Реално той работеше в клуба на поста търговски и маркетингов директор и сега е повишен. 

Клубът нямаше изпълнителен директор от април, когато беше уволнен Герман Чистяков. 

Ботев вече има и спортен директор, след като клубът назначи на поста поляка Артур Платек. 

Ето какво написаха от Ботев:

Имаме удоволствието да съобщим за назначаването на Алексей Киричек за новия изпълнителен директор (CEO) на Ботев Пловдив.

Лоялен член на нашия екип и неразделна част от Ботев вече повече от година, Алексей Киричек към момента изпълнява функциите на търговски и маркетинг директор. Предишният му опит също така включва продължителен и успешен период като част от ръководството на един от водещите клубове в Русия.

През цялата си кариера Киричек има доказан успех в създаването на индивидуални стратегии за навлизане на пазара, управление на бизнес взаимоотношения, изграждане на доверие и установяване на незабавна връзка с потенциални клиенти. Репутацията на Алексей се гради на създаването и прилагането на необходимите стратегии за бизнес развитие за постигане на високи цели.

Тъй като има задълбочен поглед върху вътрешната структура и процесите в нашия клуб, особено в търговския и маркетинговия сектор, тази нова роля е естествено продължение на неговата кариера в рамките на Ботев Пловдив.

Пожелаваме успех на Алексей и с нетърпение очакваме да станем свидетели на значителни резултати на нашия клуб под негово ръководство. Това е трудна и изпълнена с отговорности позиция, особено в клуб с толкова голяма история и огромна фенска база като Ботев Пловдив.

Клубът вярва, че това е правилният избор в този труден за нас период.

Антон Зингаревич, мажоритарен собственик: “С назначаването на Алексей Киричек, Ботев Пловдив вече разполага, както с нов изпълнителен директор, така и със спортен директор, които да си сътрудничат с цел изграждане на дългосрочното стратегическо развитие на Ботев“.

Алексей Киричек, изпълнителен директор на Ботев Пловдив: “Щастлив съм да вляза в ролята на изпълнителен директор на Ботев. Невероятният нов стадион и отдадените фенове осигуряват огромна основа за растеж. Оптимист съм, че с общите ни усилия можем да проправим пътя към устойчивото развитие на Ботев“.