Ботев ще гостува днес на Берое в Стара Загора в среща от 21-ия кръг в елита. Мачът е днес от 12:30ч. на стадион Берое” в Стара Загора.

На срещата няма да се изискват зелени сертификати.

Ботев стартира чудесно втория полусезон в efbet Лига и победи Арда като гост с 2:0. Берое също стартира с победа като гост. Тимът се справи с Царско село като с 2:1.

Любопитно, че настоящият треньор на Берое Петър Хубчев води Ботев преди 11 години. В Берое има и трима бивши играчи на Ботев – Даниел Генов, Серкан Юсеин и Джонатан.

В класирането Ботев е трети с 35 точки, а Берое е седми с 28 точки.

В първия мач между двата отбора през този сезон в Пловдив Ботев победи с 2:1.

Ботев се подсили с двама играчи вчера, но те едва ли ще са в групата за днешната среща. Става въпрос за офанзивните играчи Саид Хамулич и Джак Лейн.

В Ботев няма кадрови проблеми за двубоя и в групата на тима се завърнаха вратарят Георги Аргилашки, който беше болен и пропусна мача с Арда и Самуел Супрайен, който беше наказан за двубоя в Кърджали.

Съдия на двубоя ще е Ивелин Занев.

Вероятни състави:

Берое: Генадий Ганев, Христо Митев, Сиам Бен Юсеф, Даниел Генов, Серкан Юсеин, Алиун Фал, Георги Динков, Симеон Мечев, Абубакар Тунгара, Джонатан, Омар Камара

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Самуел Супрайен, Дилан Мертенс, Джеймс Ето'о, Реда Рабей, Тодор Неделев, Емануел Току, Мохамед Брахими