Ботев загуби с 0:2 от шампиона Лудогорец във второто си домакинство на Колежа. Тимът продължава да очаква първия си гол на новото съоръжение след близо 10 години, след като загуби и откриването срещу Левски с 0:1. Двубоят се игра пред близо 13 000 зрители, а головете за Лудогорец вкараха Кайо Роча и Игор Тиаго през първото полувреме. 

В 13-та минута удар на Мертенс беше уловен от Падт. 

В 19-та минута Гонзало Гордон стреля опасно покрай вратата на Ханкич.

В 22-та минута Делев стреля, но над вратата.

В 27-та минута Десподов центрира в наказателното поле, където Кайо Роча беше оставен непокрит и с удар от воле не остави шансове на Ханкич за 0:1. 

В 29-та минута изстрел на Минков премина над вратата. 

В 44-та минута Лудогорец вкара втори гол, след центриране на Кладо Гонсалвес в наказателното поле Игор Тиаго засече с глава за 0:2. 

В 48-та минута Десподов беше изведен сам срещу Ханкич, успя да го преодолее и отправи удар от нулев ъгъл, а топката премина покрай вратата. 

Ботев трябваше да прави принудителна смяна още в началото на втората част. Думбуя влезе на полувремето, но се контузи и беше заменен от Абдулайе Траоре. 

В 50-та минута Красиан Колев отправи изстрел, но покрай вратата. 

В 61-та минута след центриране от корнер на Красиан Колев Пунчец засече с глава, но топката срещна гредата.

в 70-та минута Десподов пробва удар от дистанция, който премина покрай вратата. 

След това Минков стреля неточно, а само секунди след това Траоре беше изведен чудесно сам срещу Падт, но вратарят спаси, а след това беше и свирено нарушение срещу стража на гостите. 

В 78-та минута удар на Тиаго като по чудо не влетя в мрежата на Ботев. Нападателят на Лудогорец беше изведен по чудесен начин, но изстрелът му премина в аут. 

В 84-та минута Колев стреля, получи се рикошет в играч на Лудогорец и топката излезе в корнер.

Бившият капитан на Ботев Тодор Неделев беше в групата на Лудогорец, но не взе участие в двубоя. 

Ботев е 10-ти с 32 точки и ще играе в групата между 7-мо и 10-то място в плейофите. Лудогорец спечели редовния сезон със 74 точки и ще е домакин на ЦСКА в мача от първата шестица. 

Следващият мач на Ботев е на 13 май и тимът ще гостува на Локомотив в пловдивското дерби или на Славия. Това ще стане ясно след мача Локо - Левски утре.

Ботев: Хидает Ханкич, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Николай Минков, Дилан Мертенс, Антонио Перера, Самуел Акере (Па Конате 46 мин.), Красиан Колев (Рой Херман 84 мин.), Джеймс Етоо (Амаду Думбуя 46 мин. (Абдулайе Траоре 50 мин.), Антоан Бароан

Лудогорец: Серджио Падт, Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Франко Русо, Гонсало Авила, Клод Гонсалвес, Кайо Роча (Игор Пластун 90 мин.), Кирил Десподов (Матиас Тисера 90 мин.), Якуб Пиотровски (Педро Мареси 84 мин.), Спас Делев (Густаво Сантана 69 мин.), Игор Тиаго