Ботев излиза за мача на сезона си днес. Тимът гостува на Пирин на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, а срещата започва в 15:45ч.

Ботев се нуждае да не загуби тази среща, за да си осигури място в групата между 7-мо и 10-то място. Ако тимът обаче загуби е много вероятно канарчетата да играят в групата между 11-то и 16-то място, която е за оцеляване в елита. В момента Ботев е 10-ти с 29 точки на точка пред Ботев Враца, който е с един мач до края на редовния сезон - гостуване на ЦСКА. Ботев Пловдив ще играе с Пирин днес и в неделя приема шампиона Лудогорец. Берое е на две точки от Ботев, а до края на редовния сезон има мач срещу Хебър като домакин. При успех на Берое и две загуби на Ботев тимът от Стара Загора ще се спаси, а Ботев ще отиде в групата за оцеляване. При равни точки Ботев си осигурява 10-та позиция, защото има по-добри показатели от Берое и Ботев Враца. 

Пирин е на 14-та позиция с 21 точки.

В миналия кръг Ботев загуби с 0:1 от Левски при откриването на Колежа, а Пирин загуби от Берое с 0:1 като гост. 

В първия мач между двата тима Ботев победи с 3:1 в Пловдив.

Контузен за Ботев е Атанас Чернев, а Точукву Ннади и Уме Емануел заминаха за Световното до 20 години в Аржентина, където ще участват за отбора на Нигерия.

Съдия на двубоя ще е Драгомир Драганов. 

Вероятни състави:

Пирин: Янко Георгиев, Вячеслав Велев, Раян Сенхаджи, Александър Дюлгеров, Андрей Йорданов, Венцислав Бенгюзов, Дмитро Семенив, Димитър Тонев, Чебраилс Макрецкис, Иван Тасев, Данийл Кондраков.

Ботев: Хидает Ханкич, Роберто Пунчец, Джаспър ван Хертъм, Самуел Супрайен, Николай Минков, Джеймс Етоо, Дилан Мертенс, Па Конате, Амаду Думбуя, Абдулай Траоре, Антоан Бароан