Ботев не плати и днес дължимата сума на Хебър за трансфера на Георги Николов, съобщава Гонг. В първия ден от новата седмица по сметката на пазарджиклии не е постъпила и стотинка от трансфера на нападателя. 

Припомняме, че Хебър чака 200 000 евро по трансфера на Николов, както и 20% неустойка, която се равнява на още 40 000 евро. 

Ботев трябваше да плати най-късно до 6 март на тима от Пазарджик, но в клубната каса не беше постъпил нито лев. 6 март беше крайният срок за подписано допълнително споразумение между двата клуба за постъпване на парите. 

Пловдивчани трябваше да платят сумата на два транша, но сега трябва да заплатят цялата сума и неустойката, ако искат да получат лиценз. 

От Хебър обявиха, че сметките на клуба са запорирани и заради липсата на пари от трансфера и клубът може да не получи лиценз. Отборът обяви, че ще съди Ботев и "канарчетата" също може да не получат лиценз ако не платят до края на март. 

Тимът от "Георги Бенковски" ще предприеме мерки, като ще изпратят запорно съобщение към банката на Ботев Пловдив.

Запорно съобщение е правен документ, издаден от съд или друга компетентна институция, който налага временна забрана или ограничение върху разпореждането с определени активи или средства на длъжник или трета страна. Това обикновено се извършва в контекста на съдебен спор или вземане на дълг, където кредиторът иска да гарантира, че длъжникът не ще прехвърли или скрие активите си, докато делото не бъде решено или дългът не бъде изплатен.