Ботев ще играе много важен мач срещу Берое днес в среща от 27-ия кръг в елита. Двубоят на стадион "Берое" стартира от 17:00ч. 

Двубоят е ключов и за двата отбора, които са на ръба между двете плейофни групи за 7-мо - 10-то място и за оцеляване. В момента и двата тима са в плейофната група за 7-то място - Ботев е 9-ти с 34 точки, а Берое е 10-ти с 32 точки. Хубавата новина и за двата отбора беше, че във вторник Славия не успя да победи Хебър и остана на 11-та позиция с 30 точки, а именно от 11-то място започва групата за оцеляване. 

Така три кръга преди края на редовния сезон този мач ще е ключов, защото при победа на един от двата тима то той почти сигурно ще си осигури място в горната половина, а другия ще трепери до последния кръг. Другата добра новина за Ботев и Берое е, че разликата до 7-то място не е никак голяма, а в момента тя е едва 4 точки за Берое и 2 точки за Ботев. 

В миналия кръг Ботев направи 0:0 с Черно море у дома, а Берое победи ЦСКА 1948 като гост с 1:0.

В първия мач между двата отбора през сезона Ботев победи Берое с 4:1. 

Ботев има доста кадрови проблеми и двама титуляри пропускат срещата днес. Заради наказания аут за двубоя са Антонио Перера и Джеймс Етоо. Перера ще пропусне и двубоя с ЦСКА 1948 в неделя, защото е наказан за две срещи. Мартин Секулич е под въпрос за двубоя, но дори и да влезе в групата ще стартира мача от резервната скамейка. Любопитно е кой ще застане на вратата, защото отписания Хидайет Ханкич беше титуляр срещу Черно море за сметка на титуляра през втория полусезон Матвей Игонен. Доста е вероятно и Георги Николов да се завърне на върха на атаката. В мача срещу Черно море Ботев игра с фалшива деветка в лицето на Мохамед Брахими. 

Съдия на двубоя ще е Стоян Арсов.

Вероятни състави: 

Берое: Артур Мота, Дамян Йорданов, Лусиано Скуадроне, Франко Минго, Хуан Саломони, Жорди Говеа, Карлос Пачаме, Карлос Алгара, Уерик Каетано, Себастиан Виля, Франсиско Сагардия

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Йонас Там, Атанас Чернев, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Самуел Акере, Ивелин Попов, Уме Емануел, Георги Николов