Ботев бе на прага на престижна победа срещу ЦСКА на Армията, но допусна 1:1 след автогол на Лазар Марин десетина минути преди края на мача. Жълто-черните поведоха в 23-та минута с попадение на Неделев от дузпа.

Пловдивският тим напълно надигра съперника си преди почивката. С изнесена напред отлично организирана отбрана и бързи и опростени контраатаки, в основата на които най-често бяха Крум Стоянов, Виана и Неделев, канарчетата накараха ЦСКА да прилича на отбор, чийто футболисти току що са се запознали и за пръв път играят заедно. Ботев не даде никакви шансове на червените и пропусна и други положения за гол. В 23-та минута при една светкавична контра Крум Стоянов подаде на Виана, който преодоля Бодуров, но падна на земята. Реферът Волен Чинков отсъди дузпа, която Неделев превърна в гол. На повторението се видя, че съприкосновение между Виана и Бодуров по-скоро нямаше, но с оглед на играта Ботев поведе заслужено.

През второто полувреме обаче жълто-черните постепенно се огънаха под натиска на домакините, въпреки че бяха без наказания си голмайстор Каранга. Ботев мъжки отбиваше атаките, но капитулира в 79-та минута, при това - с автогол. При поредната акция на ЦСКА Кулма центрира ниско и остро отдясно и Марин отклрони топката в собствената си врата. Канарчетата не се отказаха да търсят победата и пропуснаха три отлични ситуации в края. най-напред шут на Неделев бе отклонен от Александър Барт. След това влезлият Бризола изскочи на идеална позиция, но ударът му бе спасен от Черняускас. В добавеното време Неделев стреля от фаул, но топката профуча покрай вратата.

ЦСКА: Черниаускас, Дюлгеров, Бодуров, Барт, Недялков (73 Десподов), Малинов, Пинто (67 Aнгелов), Родригес, Меркадо (58 Кулма), Манолев, Кубемба

Ботев: Чворович, Панов, Терзиев, Минев, Марин, Юсеин, Балтанов, Неделев, Ндонгала (67 Бризола), Стоянов (81 Юлиано), Виана

София, "Българска армия"

Съдия: Волен Чинков

Жълти картони: Бодуров /ЦСКА, Ндонгала /Ботев/