Халфът на Ботев (Пловдив) Па Конате е пред завръщане в Швеция. Юношата на Малмьо прекара последните две сезона в България. Сега, според Fotboll Direkt, той обмисля трансфер в шведски тим през лятото.

Па Конате има богат опит в отбори в елита на скандинавската страна, като спечели четири титли с Малмьо. През лятото на 2017-а левият бек беше продаден за около 3 милиона крони, а от пролетта на 2021 година е собственост на Ботев. От своето пристигане в българския отбор той игра в повечето от мачовете.

Общо за „канарчетата“ има 69 двубои, но не изглежда сякаш ще запише още до края на сезона. Договорът на Па Конате изтича в края на сезона. Президентът на жълто-черните Антон Зингаревич му е предложил нов контракт, но двете страни все още не са се разбрали. Остава само въпросът дали той ще продължи кариерата си в шведската Алсвенскан. Самият Конате сподели, че е отворен за завръщане в Малмьо. Това каза той за Expressen в края на 2020 г., когато все още беше в норвежкия Розенборг.

През тази година Конате има два гола и една асистенция в 21 мача.

Преди няколко месеца се твърдеше, че Па Конате е сигурен за ЦСКА и ще премине като свободен агент при "армейците", но явно трансферът е пропаднал.