Ботев ще е гост на Левски днес на "Герена" от 20:00ч. 

Двубоят до понеделник не се знаеше дали ще е пред публика, защото сините бяха наказани двубоят да е на закрити врата. От Апелативната комисия обаче решиха все пак мачът да е с публика, но Левски ще трябва да затвори напълно сектор "А" на стадиона. 

Ботев в миналия кръг успя да победи с 1:0 Славия и записа три поредни победи като домакин, но продължава да няма успех като гост. За последно пловдивчани победиха на 18 февруари 2022 - успех с 2:0 над Арда. Левски пък се справи с Берое като гост с 1:0. 

В класирането Ботев е с 10 точки на 12-то място, а Левски е седми с 21 точки.

За Ботев хубавата новина е завръщането на Па Конате, но не е ясно дали той ще е титуляр днес. В клуба очакват и Дилан Мертенс да е готов за мача и да вземе участие в днешната среща. Контузени обаче са Тодор Неделев, Атанас Чернев, Станислав Работов и Антонио Перера. Наказан е Джеймс Етоо. 

За Левски аут са Билал Бари и Сонко Сундберг.

Съдия на мача ще е Станимир Тренчев.

Вероятни състави: 

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Келиан ван дер Кап, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Роналдо, Георги Миланов, Уелтон, Ивелин Попов

Ботев: Хидайет Ханкич, Роберто Пунчец, Самуел Супрайен, Виктор Генев, Рой Херман, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Мохамед Брахими, Емануел Току, Антоан Бароан, Елвис Ману