Ботев гостува на Черно море в предпоследна среща от редовния сезон в efbet Лига. Мачът е днес от 20:30ч. на стадион "Тича" във Варна.

Ботев загуби миналия у дома с 0:1 от Славия и не успя да си осигури сигурно оставане в елита. Черно море направи като гост 0:0 с ЦСКА 1948.

В класирането Ботев е 10-ти с 24 точки, а Черно море е седми с 31. 

С поражението срещу Славия Ботев остана все още в зоната, която ще даде право на участие в баражите за Лига Европа, но пловдивчани са на само две точки от 11-я Славия, който приема Ботев Враца и затова днес се нуждаят от задължителна победа.

За Ботев аут са контузените Тодор Неделев, Мишел Еспиноса и Димитър Тонев, както и Маркиньос и Джонатан, които са с коронавирус. Наказан е Реда Рабей.

Съдия на двубоя ще е Никола Попов.

Вероятни състави: 

Черно море: Георги Георгиев, Стефан Станчев, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Родриго Енрике, Файсел Касми, Леандро Андраде, Зе Гомеш

Ботев: Георги Аргилашки, Станислав Работов, Марио Младеновски, Виктор Генев, Филип Филипов, Реда Рабей, Славчо Шоколаров, Па Конате, Емануел Току, Мите Цикарски, Атанас Илиев