Ботев (Пловдив) почти сигурно ще направи остър завой в клубната си политика през лятото, съобщава „Тема Спорт“. “Канарчетата” ще сменят курса и за новия сезон ще имат българин за старши треньор. Откакто руският бизнесмен Антон Зингаревич пое клуба (б.р. – в края на 2020 година), тимът е бил воден само от чуждестранни наставници – босненецът с шведски паспорт Азрудин Валентич, арменецът Артур Ованесян, хърватинът Желко Копич и сега португалецът Бруно Балтазар. Валентич стигна до бронзовите медали и класиране за Лигата на конференциите през миналия сезон, но оттогава нещата при жълто-черните се обърнаха надолу с главата и сега тимът е близо до зоната на изпадащите.

Клубът със сигурност ще има нов наставник от лятото, довериха от „Колежа“. Не е изключено обаче още при загуба от Пирин в Благоевград този четвъртък да се стигне до раздяла с Балтазар, за да се тушира напрежението.

От ръководството на Ботев ще направят всичко възможно да вземат български треньор. Сред опциите им са: Петър Хубчев, Станимир Стоилов, Илия Груев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев.

“Канарчетата” загубиха с 0:1 домакинството си на Левски в събота при официалното откриване на стадион „Христо Ботев“, който беше изпълнен до краен предел. За жълто-черните това беше шести пореден мач в първенството без победа (3 равенства и 3 загуби).

След двубоя ядосани фенове на Ботев призоваха за оставки и промени в любимия клуб. Ултрасите, създали неповторима атмосфера на „Колежа“, скандираха: „Всички вън!“ и „Махайте се!“. Подобни лозунги имаше и след равенството със Спартак Вн (1:1) в последната среща в Коматево.

Зингаревич смятал да подсили състава с млади български футболисти. Запалянковците негодуват от факта, че Балтазар залага предимно на чужденци. В гостуването на Славия Ботев започна без нито един български играч, а в миналия двубой срещу Левски стартира само с един.