Ботев приема Славия в среща от 24-я кръг в efbet Лига. Мачът е днес от 17:45ч. на клубната база на Ботев в Коматево.

Двубоят е много важен и за двата отбора. При успех Ботев и на практика ще си осигури оставането в групата и през следващия сезон и ще се класира за горната четворка във втората осмица, която ще определи отборът, който ще играе бараж за класиране за Лига Европа. Така Ботев ще избегне долната четворка на втората осмица, в която от четири отбора два ще изпаднат, един ще играе бараж с третия от Втора лига и един ще се спаси. 

В миналия кръг Ботев записа много важна победа като гост на Ботев Враца с 2:1, а Славия загуби тежко у дома от ЦСКА 1948 с 1:3. 

В класирането Ботев е 10-ти с 24 точки, а Славия е на 13-то място с 19. 

Хубавата новина за Ботев е завръщането на нападателя Атанас Илиев, който се завръща след наказание, на линия са и Мишел Еспиноса и Салиф Сисе, които бяха с коронавирус, но вече са добре и тяхната карантина изтече. Ботев ще бъде воден и от треньора Валентич и неговите помощници, след като те също се възстановиха след коронавирус и карантината им изтече. 

С коронавирус са Джонатан и Маркиньос, а с контузия Димитър Тонев и тримата ще пропуснат двубоя днес. 

Съдия на двубоя ще е Волен Чинков. 

Вероятни състави: 

Ботев: Георги Аргилашки, Станислав Работов, Виктор Генев, Кевин Янсон, Филип Филипов, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Па Конате, Емануел Току, Мите Цикарски, Атанас Илиев

Славия: Светослав Вуцов, Михаил Александров, Надер Гандри, Андреа Христов, Филип Антовски, Георги Вълчев, Владислав Узунов, Калоян Кръстев, Питър Макрилос, Радослав Кирилов, Ивайло Димитров