Ботев записа първа победа за новия сезон, след като победи Етър с 2:1 в двубой от 7-ия кръг в елита. Ивелин Попов откри резултата в 67-та минута, а в 74-та Николай Янков изравни. Завърналият се в първия отбор на Ботев Антоан Бароан успя да донесе победата в 89-та минута.

В 6-та минута Секулич намери добре в пеналта Акере, който стреля, но над вратата.

В 14-та минута Балоянис центрира в наказателното поле, а Реда Рабей засече с глава и вкара, но беше вдигната засада и попадението беше отменено.

В 18-та минута Мартин Тошев свали топката за Букхлода, който стреля, но Ханкич улови. 

Последва хубава атака за Ботев, но Рабей не успя да отправи точен удар от изгодна позиция и стреля над вратата.

В 37-та минута жестока грешка между Там и Ханкич едвам не донесе гол за Етър, но Букхолда не очакваше, че ще остане на опразнена врата и не успя да отправи добър удар, който излезе в аут.

В 43-та минута Балоянис намери Акере в наказателното поле и той подаде пас към Секулич, който отблизо засече, но Величков изби в корнер. 

В 47-та минута Етър пропусна да откри, след като Букхолда засече с глава, а топката срещна напречната греда, а след това Мартин Тошев на опразнената врата не успя да направи хубава добавка и кълбото излезе в аут.

В 51-та минута Тошев стреля , но Ханкич спаси.

В 56-та минута Янко Ангелов отправи удар, който беше уловен от Ханкич.

В 67-та минута Реда Рабей получи топката в наказателното поле, овладя топката и намери чудесно Ивелин Попов, който с хубав удар от границата на пеналта успя да открие резултата, вкарвайки втория си гол за Ботев във втория си мач за клуба - 0:1.

В 74-та минута Етър успя да изравни резултата. Кольо Станев напредна и подаде в пеналта към Николай Янков, който от точката на дузпата успя да засече и реализира за 1:1.

В 78-та минута страхотен удар на Рабей беше избит в корнер от Величков, но и беше свирена и засада в ситуацията.

В 84-та минута Акере навлезе в пеналта и стреля, но Величков изби в корнер. 

В 89-та минута Ботев стигна до втори гол, след като пас към Бароан трябваше да бъде изчистен от Георги Ангелов, но той сгреши фатално и топката стигна до нападателя на Ботев, който отправи удар и реализира - 1:2. Попадението беше прегледано от Станислав Тодоров с ВАР, но той прецени, че няма нередност и зачете гола.

С победата Ботев събра 5 точки и е 13-ти, а Етър е на последното място с една точка.

Следващият петък Ботев приема Славия.

Етър: Мартин Величков, Валери Христов, Пламен Димов, Георги Ангелов, Крум Стоянов (Мартин Николов 76 мин.), Янко Ангелов, Мартин Моран (Георги Александров 86 мин.), Кольо Станев (Хавиер Бетегон 86 мин.), Шахредин Букхолда (Николай Янков 73 мин.), Владислав Найденов (Ивайло Димитров 73 мин.), Мартин Тошев

Ботев: Хидает Ханкич, Джаспър Ван Хертъм (Николай Минков 87 мин.), Роберто Пунчец, Йонас Там, Константинос Балоянис, Антонио Перера, Реда Рабей, Янис Карабельов (Джеймс Етоо 59 мин.), Самуел Акере, Ивелин Попов, Мартин Секулич (Антоан Бароан 68 мин.)