Футболистът на Ботев (Пловдив) Антоан Бароан обра наградите за месец октомври от традиционната анкета на пресклуб „България“.

Нападателят ни бе избран за играч на 12-ти и 15-ти кръг от Ефбет Лига, както и играч на месец октомври.

Бароан спечели 7 гласа от треньорите в Ефбет Лига в анкетата на пресклуб България за 12-ти кръг и 8 в тази за 15-и кръг от родния шампионат.

При гласуването за играч на месец октомври, французинът спечeли наградата с цели 14 гласа след като отбеляза хеттрик във вратата на Берое в „Битката за Тракия“ на стадион „Христо Ботев“, разписа се на два пъти и асистира за други 2 попадения при победата на „канарчетата“ с 6:0 над столичния Локомотив.

Бароан излезе и първи при голмайсторите в Първа Лига с 8 попадения.

ПФК Ботев поздравява своя нападател и му желае много бъдещи успехи в „жълто-черно“, написаха от Ботев.

“Да отбележиш гол на Левски е забележително, но това не е първото ми попадение срещу този клуб. Отбелязах им първо в “Коматево”, когато играехме там, но сега наистина беше нещо вдъхновяващо да вкарам втори гол на Левски. Чувството беше невероятно, още повече, че първоначално не беше зачетен. Ивелин Попов допринесе много за отбора и моето развитие - както в съблекалнята, така и на терена. Той е играл и за други отбори, има опит. Това, с което допринесе, е подобряването на играта на отбора, а и лично моята”, заяви Бароан при награждаването.