Нападателят на Ботев Атанас Илиев е голмайсторът на тима от началото на сезона с 11 попадения в първенството. Илиев постигна две доста забележителни постижения с екипа на Ботев след двубоя с Левски в неделя. Таранът има общо 12 попадения от началото на сезона, като реализира и за Купата срещу Оборище при успеха с 4:0. 

Таранът стана първият играч на Ботев, който вкара четири гола на Левски в един сезон в последните 20 години. Илиев се разписа при успеха с 2:1 в Пловдив през първия полусезон и при равенството 2:2 на “Герена” в неделя. Ботев за първи път от сезон 1996-1997, когато за последно успя да направи две победи срещу Левски, успява да вкара четири гола на Левски в един сезон. През сезон 1996-1997 Ботев вкарва пет гола на “сините” при успеха с 4:3 като домакин и 1:0 като гост.

Освен това Атанас Илиев е и вторият играч на Ботев, който достига най-бързо до 10 вкарани попадения за първенството от сезон 2012-2013, когато тимът се завърна в А група. Илиев вкара попаденията си от месец август до месец март, като трябва да направим и важното уточнение, че първенството спря за два месеца за зимна пауза в този период.

Единствено бразилецът Жоао Пауло е с по-добро постижение от Илиев. Кариоката достигна до кота 10 от август до ноември.

С постижение подобно на Илиев е и Иван Цветков, който също в месеците август – март успя да вкара първите си 10 гола за Ботев.

Атанас Илиев вкара два гола в един мач този сезон – на два пъти срещу Левски и веднъж срещу Арда. Илиев се разписа още срещу Локомотив, Берое, Монтана, Ботев Враца и Царско село.

Страхотното представяне на Атанас Илиев най-вероятно ще му спечели и повиквателна за националния отбор за предстоящите световни квалификации, като се очаква най-късно до петък новият селекционер да обяви официално и повиканите играчи от българското първенство.

Много силно представяне направи и най-новото попълнение на Ботев Маркиньос. Кариоката вкара в дебюта си, а в неделя даде и асистенция при първия гол на Атанас Илиев. Маркиньос стана се нареди до Иван Цветков, Лъчезар Балтанов, Атанас Илиев, Стивън Петков, Фернандо Виана и Юнес Хамза, които също започнаха престоя си в Ботев с гол в дебютния си мач.