Двамата американци, работещи като скаути от американската Мейджър лийг сокър, са харесали звездата на Ботев Тодор Неделев. Агентите гледаха наживо победа на „канарчетата“ с 2:1 над Пирин в Благоевград.

Предварително набелязаната цел на янките е бил Фелипе Бризола. Бразилецът им е бил горещо препоръчан от техни контрагенти, но скаутите останали далеч по-впечатлени от национала на България. Осмицата на „жълто-черните“ вкара първия гол, понравил се на американците с невероятната си техника и поглед върху играта, пише вестник „Труд”.

След двубоя емисарите са разпитали подробно при какви  финансови условия могат да откупят трансферните му права. Подобна сделка обаче няма как да стане факт без съгласието на шефовете на немския Майнц, който все още държи 70% от правата на бившия си футболист. От евентуална продажба в  касата на Ботев ще влязат едва 30% от сумата. Тя със сигурност трябва да е поне седемцифрена и то в долари, за да стартират изобщо преговори.

Личното желание на халфа е да играе за любимия си Ботев. От управата на „канарчетата“ отказаха да коментират казуса „Неделев“, тъй като нямало нищо конкретно. Интерес към плеймейкъра има още