Дублиращият отбор на "Ботев" победи с 2:0 "Янтра" в среща от 12-ия кръг на Втора лига. Дошлият от руския тим  "Виста" 18-годишен нигериец Уме Емануел вкара двата гола за успеха на "канарчетата" и събра овациите на повече от 300 зрители на стадиона в "Коматево".

Още във втората минута Ивайло Иванов, който бе сред най-активните в състава на гостите, прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. 

Второто полувреме стартира с ранен гол за "канарчетата". По-малко от минута след съдийския сигнал на Волен Чинков "жълто-черните" организираха атака през центъра, Мартин Ситев пусна превъзходен пас към Уме Емануел, който преодоля излезлия напред вратар и на празна врата вкара за 1:0.

 В 75-ата минута центриране отдясно предостави топката на Атанас Йорданов, който овладя и се озова на чиста позиция, но защитник парира удара.

Секунди преди края на мача  Уме Емануел вдигна зрителите на крака. Роденият през 2004 година нападател пое топката в центъра на терена, премина като на парад през множество бранители и останал сам срещу вратаря го разстреля за крайното 2:0. Ако продължи със силните си игри нигериецът може да бъде привлечен в мъжкия състав на "жълто-черните"