Ръководство, футболисти и треньори на Ботев отдадоха почит на клубния си патрон Христо Ботев на паметника на революционера пред Колежа. След близо 10 години церемонията отново се състоя пред клубния стадион. През този период паметникът беше бе поставен в клубната база на тима в Коматево. 

На церемонията присъстваха временният наставник на Ботев Стефан Стоянов, прокуристът Асен Караславов, директорът на ДЮШ на клуба Трифон Пачев, футболисти от първия и втория отбор, деца и треньори от школата. 

Точно в 12:00 часа при воят на сирените, всички сведоха глави пред делото на Христо Ботев и загинали за свободата на България. За съжаление голяма част от автомобилите по бул. "Източен" не спряха, но за сметка хората по булеварда спряха и отдадоха почит.

Всички присъстващи поднесоха венци и цветя пред паметника на Ботев.

Любопитно е, че това е първият монумент на Христо Ботев в Пловдив. Той е открит през 1927г. Първоначално паметникът стои на входа на първото клубно игрище в кв. "Ухото", Кичук Париж, а след 1961 г. е преместен на новия стадион "Христо Ботев" в кв. Каменица.

След започването на ремонта на Колежа паметникът е преместен на базата в Коматево, а в края на март тази година беше върнат отново там.