Двукратният европейски шампион по бокс за мъже Даниел Асенов се завърна в България след големия си триумф на първенството в Харков, Украйна. 20-годишният ни състезател спечели златния медал в категория до 52 кг, с което защити титлата си от Самоков 2015.

Tайсъна от Кукорево разкри, че най-трудно му е било да се боксира на полуфиналите и е спечелил титлата благодарение на правилната тактика.

"С помощта на тактиката на треньора Арате успях да победя. Първият рунд докато се съвзема беше малко трудно, но след това наблегнах на моите силни удари и успях да надделея в битката. Беше най-трудно на полуфинала. Бях останал единствения ни състезател, защото реферите прецакаха всичко, а освен това играех и с представител на домакините. Радвам се, че успях да завоювам европейската титла", каза Асенов.

На световното първенство в Германия страната ни ще бъде представена от само двама боксьори - Даниел Асенов и състезателят в кат. до 56 кг Стефан Иванов, който отпадна на четвъртфиналите в Харков.

"Не съм доволен от резултата, но съм доволен от представянето. Тази система със само един шанс за световно първенство е доста недоизмислена, тъй като много добри боксьори останаха извън световното първенство", каза президентът на родната федерация Красимир Инински.