"За Пловдив сме направили достатъчно", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Пловдив. Дали ще води обаче листата на партията в Пловдив, отговори: "Е, ако ме искат". Той беше категоричен, че партията е давала максимума за града.

На въпрос дали борбата с външния министър приключи, Борисов отговори: "Не знам, питайте ме само каквото зависи от мен."

Попитан за коментар на позицията на служебния премиер Димитър Главчев, че може да оглави Външното министерство и задочния отговор на президента, че предложението е "авангардно", Борисов каза:

"Той не знае, той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи."

"Партия ГЕРБ не приема услужливите медии. На ПП да не зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на "Подуене" от ПП, а майката е министър. Или как Гвоздейков е министър? Как Вътев остана министър? Как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате?"

Той коментира и енергийната политика по времето на кабинета "Денков".

"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте. 3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве", каза лидерът на ГЕРБ.