„Почетният председател на ДПС Ахмед Доган в никакъв случай няма да позволи да има разцепление в партията. В момента има нещо като премерване на силите и той преценява по какъв начин да спечели време, да изчака благоприятна ситуация, ако тя не е благоприятна, разбира се”. Това каза политологът Румяна Коларова пред NOVA NEWS.

Относно политическата ситуация в страната, тя каза, че при такава криза е наложително реорганизация на партиите и промяна на техните програми. Според нея е глупост, че политическата класа трябва да се смени. Коларова не отрече, че е нужна подмяна на поколенията. „Със сигурност трябват нови лица с нови идеи. Един опитен политик може да смени и приоритети и програма. Нова партия не решава проблемите с корупцията”, допълни политологът.

„Техническо правителство е кабинет, с който се търси тайм аут. Партиите, за които не са изгодни избори веднага, искат да ги отложат във времето, за да могат избирателите да забравят предишните им обещания или нелепото присъствие в парламента”, допълни Коларова.