Правителството ще решава утре за смяната на областни управители, предвижда дневният ред на заседанието на Министерския съвет.

Както TrafficNews вече съобщи, областният управител на Пловдив ще бъде от Демократична България, като почти сигурно това ще е Йордан Иванов. Квотите на губернаторите вече са окончателно разпределени, като се очаква на правителственото заседание да се случат и първите назначения.

Последно: Областният управител в Пловдив ще е от ДБ, заместници ще са от ИТН и ППДават на партиен принцип секретаря на администрацията на БСП

В дневния ред са включени още: проект на постановление за изменение на реда и условията за определяне на средствата по схемата за безвъзмездно подпомагане на туристическия сектор, както и за компенсиране на загубите, възникнали от въведените противоепидемични мерки.

Кабинетът ще обсъди и резултатите от участието на България в заседания на Съвета на ЕС по икономическите и финансовите въпроси /ЕКОФИН/ и Съвета по земеделие и рибарство. Заседанието на МС е от 10 ч.