Заплатата на пловдивския обществен посредник Борислав Стаматов ще бъде намалена, само две седмици, след като му бе вдигната двойно. На последната сесия на Общинския съвет старейшените вдигнаха заплатата на председателя на местния парламент Александър Държиков до 2650 лева, както и своите възнаграждения до 2000 лева.  Без обаче никой да забележи заплатата на омбудсмана също бе вдигната. Причината е, че в правилника за дейността на обществения посредник е записано, че той взима 80% от заплатата на общинар номер 1.

Така неговата заплата стана от 1030 лева на 2100 лева. Той обаче не успя да се порадва на двойното си увеличение. Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев е внесъл предложение до Общинския съвет, с което заплатата на обществения посредник става 60% от тази на общинар номер 1, или иначе казано – 1590 лева. Все пак Борислав Стаматов може да  е доволен, че заплатата му се вдига с над 50% от сегашното възнаграждение, което взима.

На същата сесия общинските съветници ще прехвърлят и 138 хиляди лева от закритото ОП „Зоопарк – Пловдив” към собствената си издръжка. Парите са заради увеличението на заплатите им, което влиза  в сила от 1 септември.

Призрачният омбудсман на Пловдив, чиято заплата бе вдигната двойно… между друготоБорислав Стаматов вече четвърта година заема поста като и.д., а съветниците без да искат му вдигнаха парите