Това, което вчера се случи беше безпрецедентно. Ние не можахме да повярваме, това беше политическа измама. Имаше хора в списъка с министри, които дори не знаеха, че са там. Това заяви Кирил Петков по повод проектокабинета на Мария Габриел.

„Аз знам, че това не е в природата на Мария Габриел, но не знам защо тя е позволила да бъде манипулирана”, каза още Петков пред Нова телевизия.

Той е категоричен, че тази комбинация от министри не им е била показвана в рамките на преговорите.

„Габриел направи огромна грешка и слабост, че позволи да бъде натисната от Борисов. Лидерът на партията се скри, не вдигна един път телефона. Аз не умирам да си говоря с Борисов, но когато си политически лидер не можеш да се криеш зад четири човека, които си изпратил да бъдат изпържени – буквално. Той унищожи репутацията на Габриел”, каза още той.

„Вчера ми беше мъчно за тях, те говориха неща, които откровено са лъжи”.

Петков заяви, че имат разминавания относно реформата в службите.

“Усещам някакви лични притеснения и страх, да няма промяна в службите”, каза още Петков.

„Този кабинет е абсурден, когато дойде мандата при нас ние ще съберем всички национални съвети и ще мислим, няма да бързаме. Това не е детска играчка, няма да хвърлим държавата в хаос. Това не е филм „Под прикритие, въпреки че вчера така изглеждаше – четирите насилени дами, които бяха накарани да отидат”, заяви Петков.

Според него е притеснително, че Габриел се подава толкова лесно на натиск. Петков заяви още, че ако промяна на министрите и бъдат предложени имена, които вече са предложени, това ще бъде стъпка напред.