"Предстои тежка икономическа криза - не само в България, но и за целия свят. Много е лесно да хвърлиш оставка и да си тръгнеш, да разтуриш Парламента и да няма къде да се приемат закони, които да подобрят социалния живот на хората. Тогава България ще остане без бюджет." Това заяви Цвета Караянчева, която днес гостува в град Перущица. Целта на посещението ѝ бе да се срещне с жителите на града и местната власт, както и да инспектира ремонта на градския парк, за който е осигурено финансиране в размер 80 000 лв. от държавния бюджет.

"Виждате, че на тези протести има и стари муцуни които се опитват да яхнат вълната. Те отдавана не са били част от политическия живот и предпочитат сега изведнъж да вземат властта, но не по легитимен начин - да се явят на избори и да представят своите програми. Ако може - с преврат, ако може по друг начин. А президентът е готов със служебен кабинет", допълни председателят на Народното събрание. Тя определи Румен Радев като "най-големия разединител на нацията от 30 години насам".

По време на срещата стана ясно, че в момента се изготвя технически проект за ремонт на една от емблемите на Перущица - Паметника на трите поколения, като ще се търси държавно финансиране за изпълнението му. Кметът Мария Вълканова постави на дневен ред състоянието на централния площад, както и на пътя, по който се стига до населеното място.  

Днес Караянчева ще посети и Белащинския манастир, който има спешна нужда от ремонт. Местните се надяват да бъде отпуснато държавно финансиране за реконструкцията на 1000-годишната света обител. Предстои и посещение в Първомай, а след това - в община Брезово, където са отпуснати над 1 млн. лв. за улични ремонти. Тази вечер тя ще бъде гост и в Карлово, където ще се чества празникът на града - 183-годишнината от рождението на Левски.