Привличане на средства през програми от Европейския съюз и Министерския съвет, пряко участие на гражданите в управлението на район „Северен” и сериозни инвестиции в инфраструктурата. Това са сред основните приоритети на кандидата на ЗС „Александър Стамболийски” за кмет на район „Северен” Борис Вълев.

Той е кореняк пловдивчанин, семеен с две деца, като от дълги години се занимава с развитието на неправителствения сектор в Пловдив, подпомагал редица важни каузи. Той е пловдивски председател на едно от най-големите НПО-та – „Младежки глас". Завършил е политология, национална сигурност и международни отношения. Занимава се  с управление на европейски проекти и има семеен бизнес.

Кандидатът на ЗС „Александър Стамболийски” ще работи за засилено участие на гражданите в управлението на район „Северен”. Той изтъква, че преди това институцията на районния кмет трябва активно да участва във  формирането на дневния ред на Общински съвет.  По този начин, ще могат да се взимат най-добрите решения за района, а освен това ще се търси политическа подкрепа за проектите, които трябва да бъдат реализирани.

Привличане на средства от Европейски фондове и Министерския съвет

До този момент изключително много е подценена ролята на районните администрации в подготовката и реализацията на проекти финансирани от Европейските фондове и  програми на Министерски съвет.

Основната цел в генерирането на добавена стойност, която ще надгради досегашната практика е създаването на звено „Разработване и управление на проекти и европейска интеграция”.

 Някои от програмите позволяват кандидатстване с проектни предложения на районните администрации директно, като бенефициенти на финансовата помощ и паралелно с това да се реализират дейности пряко свързани с развитието на градския район.

Пряко участие на гражданите в управлението на район „Северен”

 Основната цел е създаването на механизми за гражданско участие във взимането на решения и формирането и реализацията на градските политики.   Ще бъдат активирани членове на гражданското общество, които ще създадат с подкрепа на ЗС „Ал. Стамболийски“, така наречени консултативни съвети във всеки един квартал от район „Северен”.

Тези съвети ще са с мандатност и ще включват всички заинтересовани страни, които живеят, работят и извършват други дейности на територията на района. Всеки един съвет ще заседава веднъж месечно. Те ще обсъждат наболели проблеми, ще предлагат решения и ще дискутират планирани задачи за изпълнение от районната администрация.

Инфраструктурата

Първото предизвикателство, с което Борис Вълев смята да се захване е  преодоляване на транспортните затруднения и оптимизиране на огромния автомобилен трафик, преминаващ през района. Мерките включват:

-проектиране, извършване на ремонт, рехабилитация и разширение на бул. „Марица -Север“;

-проектиране и изграждане на мост „Марица 4“;

-проектиране, извършване на ремонт, рехабилитация и продължение на бул. „Марица – Север“ към бул. Рогошко шосе;

-превръщане на изхода на град Пловдив – бул. „Рогошко шосе” в удобен и бърз подход към магистрала „Тракия“;

-проектиране, извършване на ремонт и рехабилитация на връзката между бул. „Северен” и Карловско шосе;

-ремонт и рехабилитация на връзката между бул. Брезовско шосе и бул. Карловско шосе ( ул. Полет ) и подобряване достъпа до кв. Разкопаница;

-смяна на пътната настилка от павета към асфалт в кварталите: Кършияка, Гагарин, Филипово;

-ремонт и реконструкция на зала „Строител“;

-изграждане на нова детска градина в район „Северен“;

-реконструкция и ремонт на съществуващите детски градини и ясли на територията, доставка и монтаж на нови съоръжения, осъвременяване на детските площадки и салони за физическо възпитание;

-подкрепа за реконструкция и ремонт на основни и средни училища в „Северен“. Обновяване на съществуващите бази. Закупуване, доставка и монтаж на спортни съоръжения. Създаване на условия за дигитално обучение за ученици;

-изграждане на надземни и подземни многоетажни общински паркинги на общински терени на основата на публично-частно партньорство. Въвеждане на гъвкава и справедлива система от такси за паркиране, даващи предимство за ползване на паркоместата на живеещите в близост до съоръженията за паркиране;

-преустановяване на практики по изграждане на незаконни обекти

Кандидатът за кмет на район „Северен” е създал подробна програма за създаването на и подобряването на зелената екосистема, по-добри комунални услуги, както и за дигитално управление на района. Очаквайте приоритетите му в тези области.

Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско мястоБорис Вълев е кандидат за кмет на района от ЗС „Александър Стамболийски”

 

Листата за Общинския съвет: 

Опитни експерти, неопетнени в политиката, влизат в листата на Георги Колев в ПловдивЛекари, общественици и бизнесмени сред кандидатите за съветници на ЗС „Ал. Стамболийски”, в която има само един партиен член

Формацията подкрепя и независимата експертиза na още трима пловдивчани за районни кметове. 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

Използваеми паркинги, нови зелени площи и луксозни квартали в „Южен” – целите пред Илиян ВелковВреме е районът да спре да се разглежда като периферия, смята кандидатът за райкмет

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

Иван Запрянов: Ще съм близо до хората, трябват нови улици и паркоместа в „Западен”Администрацията в района трябва да стане работеща, ще съм 24/7 на разположение, заяви кандидат-кметът

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

Голям инвеститор в „Столипиново" влиза в борбата за „Източен"Илия Матаков вади квартала от безвремие, развива инвестиционния потенциал на "Гладно поле"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!