Кметът Здравко Димитров заяви, че миналият петък е влязъл в интензивно отделение, след като рязко се е влошил. Той дори е подписал информирано съгласие, че при нужда може да бъде интубиран.

„Бях поставен на друг апарат за дишане. Справиха се, липсва ми кислород. Благодаря на премиера за оценката, че отстрани изглеждам добре,  но няколко часа по-рано бях излязъл от интензивното”, каза кметът пред БТВ в предаването 120 минути. Той допълни, че се надява да бъде скоро изписан, но си има протоколи, които се спазват.

Кметът влезе в спор с водещата Мария Цънцарова, относно посещението на премиера. Водещата го попита защо е излязъл от болничното заведение, при положение, че е забранено. Кметът отвърна, че той е бил на стълбите, които са част от болницата и около него не е имало никого.

„Премиерът дойде, какъв е проблемът? Бях със защитно облекло, за да не влзиа премиерът, аз излязох.  Абсолютно спазвам правилата. Доведоха ме с количка по коридор, а до мен бе лекуващият лекар, и пак имаше огромно разстояние до другите”, каза Зико и допълни, че разговорът не е коректен.

Той благодари на служителите на Община Пловдив, които въпреки че има много заразени, продължават да работят на пълни обороти. Кметът е бил постоянно на телефона, като при нужда са идвали общински служители пред болницата.

Кметът каза още, че Първа  градска болница вече работи като ковид отделение, като премиерът е обещал правителството да помогне за възстановяването на Белодробна болница. Той посочи, че преди е имало хора, които са искали да я приватизират, но той няма да го допусне

Борисов при Зико в болницата, каза на лекарите да го пускат да работиКметът заяви, че още днес Св. Мина ще заработи като COVID болница