Заради проектите на община „Родопи” за изграждане на млечна кухня и реновиране на сградата на здравната служба, които са предвидени за новата бюджетна година,  жителите на село Устина посрещнаха кмета Павел Михайлов с аплодисменти. Устина е поредното село в общината, в което, по инициатива на Михайлов, се проведе среща с населението. Пред хората кметът направи отчет за изминалите две години и представи обектите, предвидени за строителство и ремонт в настоящата година.

Заедно с кмета бяха още председателят на общински съвет „Родопи” Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, общинските съветници от село Устина. Домакин на събитието беше кметът на селото Нели Бундева.

„ Вие сте първият кмет, от толкова години насам, който посещава Устина не само по време на избори. Благодарим за вашата активност и отговорност да дадете отчет пред хората и на място да чуете проблемите”, посрещнаха ръководството на община „Родопи” жителите на Устина.

Срещата започна с представителна изява на младия гайдар Константин Бачков  и народното изпълнение на Алиджан  Алиев. Заради упоритата си работа и образователни успехи седем деца от село Устина получиха грамота и книги от кмета Павел Михайлов.

Отчетът на Михайлов започна с два от най-големите инфраструктурни проекти в село Устина – изграждането главни канализационни колектори  III и IV за над 1,6 милиона лева и ремонт и саниране на детска градина „Родина“.  

„Село Устина е на второ място от всички населени места в общината по капиталовложения за изминалите две години управление. Въпреки трудностите, в които се наложи да работим от началото на мандата, успяхме да усвоим близо 12 милиона лева от държавния бюджет. Част от тези средства са вложени в село Устина. Надявам се, че се вижда какво се прави и съм сигурен , че тази година нашата работа ще се усети още по осезаемо от хората“, коментира кметът Михайлов.

Председателят на общински съвет „Родопи“ каза, че успехът в работата се дължи на синхрона между общинските съветници и администрацията.

„ Нашата основна задача е да вземем правилните решения, за да осигурим добра инвестиционна среда за бизнеса и обикновеният жител да се чувства добре на територията на нашите населени места“, коментира Цанков.

Най-големите обекти, в които смята да инвестира община „Родопи“ през следващата година са реновиране на здравния дом за близо 180 хиляди лева, основен ремонт на улиците „Стадиона“ и „Крайречна“ на обща стойност около 153 хиляди лева, на улица „Лиляна Димитрова“, която ще бъде изпълнена с пътни ивици и ремонт на покрива на кметството за 73 хиляди лева.

Продължава работата по изграждане на канализация в селото, като общината е осигурила средства и за проектиране на второстепенна канализационна мрежа.