Вече втори ден жители на Смирненски се оплакват, че в мивките им се стича кафява вода. Читатели на TrafficNews се свързаха с нас, за да сигнализират за проблема, който вече втори ден ги принуждава да си купуват минерална вода, с която да извършват нуждите си.

Живущите на ул. „Перущица” в района разказаха, че водата е толкова мръсна, че вече дори батериите им са запушени от мръсотия.

„Нямаме никаква филтрация на водата. Снощи си течеше чисто черна вода, днес вече е кафява, но това не може да продължава”, разказа мъж, който твърди, че проблемът с мръсната вода е в целия му блок. Мъжът допълни, че от вчера е купил над 40 литра минерална вода, с да обслужва домакинството си.

Потърсихме становището на Антон Гълъбов от ВиК Пловдив, който заяви, че вчера в района е имало голяма авария, като дейностите за отстраняването й са продължили часове наред.

ВиК аварията беше в района на бул. „Шести септември“ и бул. „Копривщица”, а голяма част от домакинствата намиращи се в близост бяха засегнати от безводие.

„Аварията беше много сериозна, но сме промили всичко. Всички повреди са отстранени, така че не би следвало проблемът да идва от нас. Дори и да има някакви остатъчни замърсявания, в кратък срок те трябва да изчезнат и да няма проблеми”, заяви Гълъбов.

Видео: