Затварят за движение част от улица „Царевец” до края на годината. Причината – старт на строително-монтажни работи по изграждането на подлеза „Модър – Царевец“ от 15 февруари. Изцяло се спира движението по улица „Царевец“ в участъка от булевард „Хаджи Димитър“ до улица „София“.

Временната организация на движението и алтернативните маршрути са указани с пътни знаци и насочващи табели. Обходният маршрут до УМБАЛ „Каспела“ е по ул. „Солунска“ и ул. „Дрян“.

Както TrafficNews съобщи, очаква се съоръжението да бъде завършено до три години, като първите два етапа ще бъдат ремонтите и разширенията на улиците „Царевец“ и „Модър“, а третият етап ще е същинският пробив между двата района.

Стойността на обектите е 12 млн. лева, като общината ще осигури 5 млн. лева от собствения си бюджет за първите етапи. В същото време ще се търси финансиране през фонд ФЛАГ или през заем от Търговска банка, за да бъде завършен проектът.

 Ако бъде осигурено цялото финансиране през заем, то парите от бюджета на община Пловдив ще отидат към ремонтите на улица „Царевец“ до булевард „Свобода“ и „Хаджи Димитър“. Кметът гарантира, че през 2023 година пробивът ще бъде завършен.

"Модър- Царевец" тръгна, ремонтират и две ключови улици с негоПредвижда се проектът да завърши до 3 години