Общинският съвет в Пловдив за втори път не одобри подписването на анекс между Община Пловдив и ПФК Ботев Пловдив относно стопанисването на „Колежа”. Предложението отново не предизвика дебати, като от гласуването едва 9 съветници го подкрепиха, 4 бяха „против”, а 23 се въздържаха.

На първото гласуване предложението бе събрало 15 гласа „за”. Предложението не срещна подкрепата на общински съветници от ГЕРБ, Демократична България, Алтернатива за Пловдив и независимите съветници. Други пък, въпреки че бяха в залата въобще не участваха във вота.

Сегашният договор няма конкретна времева рамка за колко време съоръжението ще бъде отдавано. В него е записано, че то ще се ползва до провеждането на дългосрочна процедура за отдаването под формата на концесия или Закона за спорта.

Според вносителя това ограничава възможността клубът да прави инвестиции в подобряване и строителство на съоръжението, които ще са необходими за получаването на четвърта категория за УЕФА. Така с анекса стадионът трябваше да се отдаде за три години, а при изпълнение на инвестициите - срокът на договора да се удължи автоматично с 10 години или до процедура за дългосрочното му отдаване.