Полицията е установила шофьорите, които снощи си спретнаха гонка по централен булевард в Пловдив. Моментално спрямо водачите са предприети административно-наказателни мерки.

На водача на БМВ Х5, който е български гражданин, са съставени три акта за установявания на нарушения - за неправилната маневра - обратен завой, за управление със затъмнени стъкла за това, че не представя контролен талон към СУМПС. 

При извършената справка е установено, че спрямо шофьора до настоящия момент са съставени 6 акта и 10 фиша по Закона за движение по пътищата, като глобите му са платени.

На водача на лекия автомобил Мерцедес А 180, който е чужд гражданин, е съставен акт за извършването на забранен обратен завой, като не са установени други нарушения, съобщиха още от полицията. 

Припомняме, че двамата джигити създадоха хаос по бул. "Цар Борис III Обединител" вчера вечерта. Те се престроили на светофара след спирката на Пловдивския университет, като направили няколко опасни маневри и засекли пътя на водачите, карали с нормална скорост. В момента, в който светнало зелено, двамата дали мръсна газ до следващото кръстовище на булеварда, където направили забранен обратен завой и продължили гонката.

Двама си организираха гонка в центъра на ПловдивПрестроили се на светофара след спирката на Пловдивския университет