Триногите и новите модерни камери на КАТ си имат ново любимо място в Пловдив – бул. „Северен”. Новият пловдивски булевард бе пуснат официално тази година, а трите платна в посока позволяват развиването на висока скорост. Към това трябва да се добави, че трафика по него не е особено интензивен.

Камерите на КАТ и триногите дават т.нар. реверанс около 10 км/ч. Това означава, че ако се движите с около 60 км/ч по големите булеварди, където няма ограничение, то няма да бъдете санкционирани за скорост.

Не така обаче стоят нещата с няколко участъка от новия булевард.  На почти целия булевард ограничението на скоростта е 40 км/ч. Това означава, че ако минете с 60 км/ч и бъдете сниман, то ще получите солена глоба. Много често шофьори не се съобразяват с тази скорост и минават с далече по-висока.

Ограничението по булеварда е заложено още в проекта му, обясниха от Община Пловдив. Скоростта е намалена с 10 км/ч от позволената максимална заради пешеходните пътеки, както и пешеходни светофар, който все още не е пуснат. Той ще заработи, когато бъде направен и втория етап от булеварда, който ще стига до Карловския надлез.

Засиленото полицейски присъствие на участъка се обуславя и множеството гонки, които се организираха при пускането на булеварда.Припомняме, че той струваше над 11 млн. лева, а още 20 млн. лева трябват за втория етап, който ще стига до Карловско шосе и гара Филипово.