Над 500 гости се включиха в „Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv & Expo 2021“, която се продведе в Пловдив. Те имаха възможността да научат полезни съвети от 52 специалисти за това, как да позиционират своите продукти и/или услуги правилно в дигиталното пространство, и съответно как да създават повече добавена стойност за своите клиенти.

Втората вечер на конференцията Международен панаир Пловдив беше домакин на StartUP World Cup България, която е част от световния тур и основен квалификационен кръг на StartUP World Cup, провеждащ се всяка година в Сан Франциско, САЩ. Основната мисия на тази купа е да подпомага развитието и растежа на иновационните и технологични екосистеми в региони по цялата планета.

Трима от десетте финалисти се бориха за правото да представят България Сан Франциско, като на трето място се класира Wasteful – стартъп, който преобразува отпадъци в строителни материали, които са издръжливи и имат удивителни функционални и визуални свойства. Второто място пък се отреди на DiFold, чиято основна мисия е да внедри технология за сгъваем дизайн за създаване на всички видове сгъваеми контейнери за многократна употреба за ежедневно пазаруване без отпадъци.

Големият победител на Startup World Cup България е Office RnD, който успя да впечатли журито с иновативния си проект как да се управлява ефективно и ефикасно работното пространство на бъдещето, което е гъвкаво и хибридно. 

Финалът през 2022 г. ще се проведе на 30 септември в Marriott Marquis, Сан Франциско, Калифорния, където Office RnD ще представлява България и ще се бори за паричната награда от 1 милион щатски долара.

Организатор на събитието е Фондация “Digital4”, която основна цел е развитие и популяризиране на дигиталните технологии в България и чужбина.