Парите за ремонти на улици, булеварди и тротоари в Пловдив свършиха, като до края на годината не се предвижда отпускането на повече средства.  Вече цяла година Община Пловдив работеше с договора от миналия мандат, който бе на стойност от 6 млн. лева по основните булеварди и улици. Един от последните обекти, които се изразходваха бе за карето около ул. „Прогрес” и бул. „Копривщица”, както и на бул. „Цар Борис III Обединител” между двете колела на Панаира.

Зам.-кметът Пламен Райчев заяви, че тази година няма да се пуска нова поръчка, а това ще стане догодина. Причината е  най-вече тежката финансова година, която се очертава в Община Пловдив. Договор за ремонт на тротоари и пешеходни пространства също не е пускана от градската администрация. Последният такъв договор бе за 2 млн. лева и средствата бяха изразходвани в началото на годината. Поради това на много места районните администрации със собствените си бюджети работиха по тези дейности. Такъв бе и примерът с ремонтите по ул. „Прогрес”, където тротоарите се оправяха с пари от районното кметство, а асфалтът по улиците бе през Голяма община.

През 2021-а ще бъдат пуснати две поръчки – за ремонт на улици и булеварди за 6 млн. лева за период от 24 месеца, както и такъв за тротоари и пешеходни пространства за 4 млн. лева.

До края на годината не се предвижват и нови ремонти на улици или булеварди, като дейности ще вървят само по вече започнали проекти, както и такива на районните кметове.   Най-много ремонти ще има в район „Северен”, където тече Водния цикъл. Пламен Райчев заяви, че засега няма забавяне и всички върви по линейния график. До края на годината се очаква да се пусне и третия последен лот за ремонт на канализацията и водопроводната мрежа за 18 млн. лева. Това е най-тежкият участък, който ще обхване и Брезовоско шосе.

Градската администрация се надява догодина да успее да вмъкне и втория етап на бул. „Васил Априлов” от „Войнишка слава” до „6 септември”. В момента там текат отчуждителни дейности.