Сериозна офанзива на строители се наблюдава на бул. „Хаджи Димитър” през последните  дни.  След като на няколко пъти от Община Пловдив изразиха недоволството си от бавното строителство, от „София асфалт“ и „Вейл конструкции“,  разгърнаха дейностите по ремонта.

Освен работници на двете фирми, на място има и подизпълнители, които извършват част от дейностите.  Усилена работа върви в северното платно. По част от него от Коматевския надлез до улица „Лерин” дори вече вървят коли в една лента, като  те се местят в южното платно след кръстовището.  Очаква се до седмици движението да стане двупосочно по цялото продължение на булеварда, а строителите да довършат разделителната линия, където има тротоари, озеленяване и велоалеи.  Първо обаче ще бъде пуснато движението, а след това ще се довършат и пешеходните зони.

Според ръководителите на строежа е напълно възможно булевардът да бъде завършен до първия учебен ден на 15 септември и кметът Здравко Димитров да пререже лентата.  Същият консорциум бе избран и за разширението и ремонта на ул. „Царевец“, който обаче едва ли ще започне тази година заради дейностите по Южния обходен колектор.

Строителите на бул. „Хаджи Димитър" пак изчезнаха, зам.-кмет с ултиматум към тяхОт две седмици единствено работят подизпълнители по тротоарите и подземната комуникация