Утре вечер ще се състои едно от най-очакваните събития - премиерата на филма "България в 4 сезона", който е дело на пловдивчанина, постигнал завидни успехи в САЩ - Стефан Апостолов. 

Всички, които имат желанието да се насладят на уникалната продукция, могат да го направят утре вечер, от 21:30 часа, на Римския стадион в Пловдив. По червения килим ще минат изявени български имена като Александра Жекова, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, ансамбълът по художествена гимнастика и други.

"Българската премиера на "Life in Four Seasons" ще бъде в моя роден град Пловдив! Само на няколко крачки надолу по улицата от този древен амфитеатър е заснета и една от сцените на филма." - написа талантливият Стефан Апостолов в личния си профил и прикани всички свои съграждани да заповядат на събитието. 

През изминалия май се състоя и световната премиера на филма, която бе на Югоизточния европейски филмов фестивал в Laemmle Music Hall в Лос Анджелис, а седмица по-късно последва и втора премиера за Американския кинотеатър в Театър Аеро в Санта Моника, където България бе бъде представена пред другите европейски страни. 

"Денят на Европа, в сърцето на Холивуд, може да бъде разказан и разбран само на езика, който тук говорят - езикът на киното. Е, не може без задължителния червен килим, на който с гордост отбелязваме талантливи български режисьори, актьори, продуценти, сценаристи... Стефан Апостолов, Ирина Малеева, Николай Стоилов, Георги Здравков, Антон Касабов и много други" - написа Веселин Вълчев, който е генерален консул на Република България в Лос Анджелис.

Фестивалът, който е инициатива на генералните консули от държавите членки на Европейския съюз, се проведе с подкрепата на Делегацията на ЕС във Вашингтон за шеста поредна година.

Припомняме, че проектът Life in Four Seasons (“България в 4 сезона”) e инициатива, която цели да разкрие пред своята публика не само красотата на българската природа, не просто древността на българската история или величието на българския дух през вековете. В основната идея на проекта за филма са реалните човешки връзки, които се изграждат по пътя на комуникацията и мотивират един човек/едно дете да преследва мечтите си.

Музиката към уникалния филм бе записана през месец април 2018 година, съвместно с оркестър в София. Един от най-великите български актьори - Васил Михайлов, пък озвучава една от главните роли в продукцията “България в 4 сезона”.

Кинопродукцията включва над 20 локации, символизиращи най-българското. Филм, чиято история те вдъхновява, чиито кадри те оставят без дъх, чиято музика те кара да настръхваш.

Зрителите ще могат да видят различните традиции, обичаи и култура на България – кукери, гладиаторски борби на римския стадион в Пловдив, нестинари, пресъздадени битки от Руско-турската война от 1877-1878 г., както и много други интересни събития от българската история и култура.

Една от най-епичните сцени във филма "България в Четири Сезона" е и битката на Шипка. 

Във филма участие взимат и най-известните български спортисти, които Стефан нарича „сегашните герои на България” - Йордан Йовчев, Ивет Лалова, Николай Бухалов, Петър Стойчев, и други.

На сърце винаги са ми били родината, народната музика, народните танци, приятелите, семейството, историята… Този филм е най-малкото нещо, което мога да направя за страната си – да се опитам да покажа на целия свят нашето наследство и богатата ни история, природата и всичко свързано с България, което винаги ми е било скъпо, казва Стефан Апостолов.