Станаха ясни резултатите от проведените до момента конкурси за длъжността "директор" на училища от област Пловдив.

За периода от 10 до 12 септември са проведени втори етапи от конкурси за девет училища и са избрани директори. Някои от тях ще открият новата учебна година, а останалите ще се назначават по реда класиране.

За провеждане на втори етап от конкурсната процедура за СУ "Константин-Кирил Философ" в Пловдив не се явиха допуснатите кандидати.

Провеждането на конкурсите продължава включително до 18 септември.

Публикуваме и списъка на училищата, както и имената, които застават начело на ръководството на учебните заведения.

СУ "Св. Климент Охридски", гр. Пловдив - Иванка Василева.

СУ "Любен Каравелов", гр. Пловдив - Ивайло Димов.

ПГТСТ "Гоце Делчев" гр. Пловдив - Виолета Величкова.

НТГ, гр. Пловдив - Петя Герасимова.

ПГЕЕ, гр. Пловдив - Любомира Вълкова.

ПГАСГ "Арх. Камен Петков", гр. Пловдив - Атанаска Вълканова.

ПГ "Ген. Владимир Заимов", гр. Сопот - Георги Генов.

СУ "Найден Геров", гр. Пловдив - Атанаска Николова-Темелкова.

Припомняме, че Регионално управление на образованието обяви конкурс за директори на 33 образователни институции в Пловдив и региона. Той обхвана онези училища, които все още се ръководят от временно изпълняващи длъжността кадри, както и онези, чиито титуляри са в пенсионна възраст. Изискванията, които кандидатите трябва да покриват, са свързани с тяхното гражданство, съдебно минало и образователен ценз.

Желаещите трябва да бъдат психически пригодни да изпълняват длъжността на ръководна фигура и работещ с деца. Следва да имат най-малко 5 години работен стаж като учител и да притежават степен „магистър“.

Съгласно промените в регламента, заради които конкурсът през 2023г. бе прекратен, процедурите са аудио и видео записвани. Със същата поправка се целеше по-голяма прозрачност при провеждането на конкурсите и ограничаване на „нагласения“ избор на кадри.   

Търсят нови директори на 33 училища в Пловдив и областтаТой ще застъпи онези пет училища в областния град, при които през февруари не се избра нов титуляр

Прекратиха конкурса за директори в няколко училища в Пловдив и областта, обявяват класирането утреВсички, допуснати от комисия, ще преминат на втори етап от конкурса

При новите правила на МОН: Десет кандидати за директори в Пловдив и областта се провалиха на изпитаЕдна писмена работа беше анулирана