Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи ръководния екип. Негови заместници ще бъдат  Емил Ганчев и Венцислав Катинов. Първите двамата имат дълги професионални биографии и не за първи път са в ръководния екип на МВР. 

"Основният ни приоритет е борбата с купения и корпоративния вот по време на организацията на изборите, както и да проведем законосъобразно този процес и да обезпечим правото на глас на българските граждани, без то да е повлияно от тези порочни практики, които познаваме през годините"" представи Демерджиев първия от приоритетите на МВР. 

След това продължи с доста амбициозни планове, предвид краткия живот на служебното правителство. Той обеща да бъде разработена  цялостна стратегия за пътната безопасност, да се въздейства на битовата престъпност, да се организират акции за държане на незаконно оръжие в цялата страна.  

"Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на тлеещи конфликти, взимането на превантивни мерки, те да не ескалират и да не доведат до такива резултати, каквито вече видяхме. В тази връзка ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие", каза Демерджиев.

" Ще сме безкомпромисни в борбата с контрабандата, ДДС- измамите, наркотиците. Ще акцентираме върху дилърите, които разпространяват наркотици край училищата" заяви министърът. 

"Установихме проблемите , които пречат на служителите да вършат работата си. Но ще бъдем безкомпромисни към тези които нарушават закона" каза той. 

Завърши с благодарност към Венцеслав Катинов, който изиграл съществена роля при казуса  на ГКПП Капитан Андреево. "Причината държавата и държавонстта да се върне на ГКПП - Капитан Андреево е държавата. Държавата ще помогне и този процес ще бъде поставен на юридическа основа и решен" заяви министърът.