Няма причина за притеснение след падането на мазилка в зала в Пловдивски университет, увериха от висшето учебно заведение. Припомняме, че до инцидента се стигна по време на лекция на 16 септември сутринта.

Разтревожени родители сигнализираха до TrafficNews, че докато децата им се намирали в 7-ма семинарна зала на третия етаж в Ректората, където изведнъж се чул силен шум и част от окачения таван пропаднал с мазилки и парчета тухли.

За щастие инцидентът се размина без пострадали, но с голямa доза уплах за студентите. Когато се е случило преподавателката е извикала майстор, който заявил, че всъщност това не е първият такъв инцидент. Студентите били преместени в друга зала, докато мястото бъде обезопасено, а след по-малко от два часа отново се върнали в залата.

Във връзка с инцидента потърсихме позиция от служители на Пловдивски университет, които заявиха пред медията ни, че няма причини за притеснения.

По думите им всички необходими мерки за безопасността на студентите са взети. Не получихме обаче информация защо и как въпросният таван е паднал на метри от главите на студентите и дали се е случвало и преди. Студентите се надяват да има системни проверки на покривните конструкции, за да не се случват повече подобни ситуации.

Припомняме, че в края на август имаше подобен инцидент в Нов български университет в София, където таванът изцяло се срути, а един човек беше тежко ранен. Трагедията стана в странична аула, където подготвяли да правят ремонт на покрива и точно са влизали да внасят инструменти в сградата.

По време на лекция: Част от таван в Пловдивския университет се срутиЗа щастие, няма пострадали